رییس کانون وکلای دادگستری مرکز به اقدامات انجام شده در بیستوهشتمین دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز پرداخت.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی نجفیتوانا اظهار کرد: ویژگی این دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستری "قانون گرایی" است. مقتضیات روز ایجاب می کند که برنامه های جدیدی تدوین، تصویب و اجرا شود که ما نیز در این مسیر حرکت کردهایم و هیات مدیره کانون قصد نشان دادن جلوههایی از تحول و تغییر در مدیریت کانون را داشت که اولین اقدام ما هم قانونگرایی بود.
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: در دو سال گذشته یک دستور خلاف قانون به ما نرسید و این از افتخارات ما در بیست و هشتمین دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز بود.
نجفی توانا با بیان اینکه اقدام دیگر ما در کانون وکلای دادگستری مرکز، اداره این کانون بر اساس خرد جمعی است، گفت: کانون متعلق به همه وکلاست و متعلق به یک گروه نیست. کانون باید توسط تمام افکار، ایدهها و سوابق اداره شود، به همین دلیل به محض اینکه هیات مدیره شروع به کار کرد، از تمام گروه ها و جناحها دعوت کردیم.
وی با بیان اینکه کانون وکلا خانه همه است، گفت: همه شما حق دارید. هر کسی که مدیر کانون شد اگر خردگرا باشد و وظیفه حرفه ای اش را بشناسد باید از همه گروه ها استفاده کند. این دوره ما چنین کردیم و اتاق فکر و کمیسیون های ما متشکل از همه گروه ها بود و سعی کردیم از انحصار خودداری کنیم. ناگفته نماند که در هیات مدیره این دوره کمترین تنش ها را نسبت به هیات مدیرههای گذشته مشاهده کردیم.
نجفی توانا افزود: اقدام دیگر ما برنامه محوری بود. برای اولین بار در طول تاریخ ما برنامه مصوب داشتیم و بر آن اساس اقدام کردیم، یعنی از کمیسیون های مختلف به ما برنامه دادند و ما بر اساس برنامه عمل کردیم. اقدام دیگر ما تصویب بودجه بود و برای اولین بار بودجه و برنامه را با سختی نوشتیم و برای سال گذشته و امسال به تصویب رساندیم و برای سال آینده هم به تصویب خواهیم رساند.
وی با اشاره به شفافسازی گفت: اولین بار بود که تمام جلسات هیات مدیره به صورت علنی برگزار شد و تمام صورت جلسات را در فضای مجازی گذاشتیم. ما بیش از ۱۴۶ نشست هیات مدیره داشتیم که در طول تاریخ هیات مدیره کانون وکلا بیسابقه است.
نجفی توانا با بیان اینکه با قوای سه گانه تعامل برقرار کردیم و با تمام مسئولان عالی رتبه کشور ملاقات داشتیم، گفت: بیش از ۳۰ ملاقات با وزرای مختلف، نمایندگان، رییس قوه قضاییه و رییس قوه مقننه و… داشتیم و با مطالباتمان در این دیدارها شرکت کردیم. ما هر جا رفتیم مطالباتمان را گفتیم و توضیح دادیم که یک کانون وکلای مستقل برای نظام آبروست و هزینهای را به نظام تحمیل نمی کنیم و با هزینه خودمان، خود را اداره می کنیم اما استقلالمان باید حفظ شود.
وی اضافه کرد: سعی کردیم توضیح دهیم لایحه جامع وکالت باید از جامعیت برخوردار باشد، به گونه ای که ضمن تامین روابط با نهادهای عمومی، استقلال کانون وکلا را مدنظر داشته باشد؛ چرا که استقلال به معنای خودگردانی است و به معنای این است که ما در مقابل قوای دیگر دستور، توصیه و … را نپذیریم.
نجفی توانا افزود: اکنون ما در مرکز پژوهش های مجلس، مرکز پژوهش های قوه قضاییه، مجمع تشخیص مصلحت نظام و در دولت حضور داریم و آنها نیز پذیرفته اند که کانون وکلا باید مستقل باشد؛ زیرا نهاد صنفی است، البته نهضت همچنان ادامه دارد.
وی افزود: ما به دولت گفتیم که چرا از وکلای مجرب کمتر استفاده می کند؟ البته ناگفته نماند که من همیشه مخالف دخالت در سیاست هستم و حق ندارم با هر گرایش سیاسی که دارم به عنوان رییس کانون وکلا اقدامی کنم که وارد مجادلات سیاسی شود. به همین جهت سعی کردیم این دوره به صورت صنفی و حرفه ای از حقوقدانان استفاده و حمایت کنیم. توصیه میکنیم که در انتخابات پیش رو از حقوقدانان بیشتر حمایت کنید؛ زیرا حمایت از حقوقدانان باعث می شود که نظام قانونگذاری ما موفق تر، بهینه تر و توانمندتر باشد.
نجفی توانا یادآور شد: در نشستی که با قوه قضاییه داشتیم به صورت شفاف توضیحات لازم را درباره مشکلاتمان در زمینههای مختلف اعم از وجود موسسات حقوقی، تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری، بازرسی ها و وکلای دربند ارایه دادیم. گویا پس از آن جلسه که با حضور نمایندگانی از قوه قضاییه و وکلای دادگستری تشکیل شده بود رییس قوه قضاییه بلافاصله از ثبت موسسات حقوقی جلوگیری کرده اند و تا آنجا که می دانم بعد از آن جلسه موسسه ای ثبت نشده است و حتی سخنگوی قوه قضاییه نیز به حمایت از ما برخواسته اند.
این حقوقدان با اشاره به تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری گفت: از نظر ما تمام وکلا قابل اطمینان هستند و پیشنهاد دادیم که قانون اصلاح شود که عنوان شد ممکن نیست؛ لذا تصمیم گرفتیم که برای حذف تبصره ماده ۴۸ لایحهای را تقدیم کنیم که ان شاءلله مورد حمایت قرار گیرد.
وی افزود: از دیگر اقدامات ما تشکیل هیات عمومی وکلا بود. اولین بار است که هر ماه جلسه هیات مدیره تشکیل می شود و اولین بار است که سعی می کنیم مدیریت کانون موجب رانت خواری نشود. اقدام دیگر ما این بود که کمیسیون های کارآموزی را از کمیسیون اختبار جدا کردیم.
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز تصریح کرد: سعی کردیم که بر صندوق کانون وکلا نظارت داشته باشیم البته این کار ۵ ماه طول کشید. سعی کردیم که در ارایه وام ها تبعیضی نداشته باشیم. همچنین اجباری کردن وکالت و بیمه وکالت را مطرح کردیم؛ زیرا اکثر وکلا بیکارند و موسسات حقوقی دلالی را باب کرده اند و تنها راهش این است که وکالت اجباری شود. سعی کردیم که با قدرت در مقابل فشار بایستیم و تلاش کردیم که در مساجد و شهرداریها از طریق معاضدت کانون وکلا فعالیت کنیم.
وی در پایان گفت: شما (وکلا) باید هر کدام در صحنه حضور داشته باشید. اجازه ندهید که معدود افرادی مطرح کنند که کانون آپارتمان است و در قوه قضاییه بگویند که شما تیشه به ریشه خودتان میزنید؛ چرا که کانون آپارتمان نیست بلکه یک کشور است. دنیا به ما احترام می گذارد، چرا ما به خودمان احترام نگذاریم؟
در ادامه این نشست، کامبیز زندیه وکیل دادگستری با اشاره به اینکه شرایط قانون جدید آیین دادرسی کیفری نسبت به گذشته بهتر شده است، گفت: در قانون سابق آیین دادرسی کیفری ۴۳ بار نام وکیل برده شده بود ولی در قانون جدید ۱۰۷ مرتبه نام وکیل عنوان شده است، این موضوع نشان میدهد که قانونگذار مطرح کرده که دخالت وکلا در بستر آیین دادرسی عادلانه چقدر می تواند موثر باشد.
انتهای پیام
نوشته کانون مرکز برای همه وکلاست و متعلق به یک گروه نیست اولین بار در دادآزمون پدیدار شد.